Skip to content

Újbuda a főváros dinamikusan fejlődő kerülete.

A főváros budai oldalának déli részén elhelyezkedő XI. kerület Újbuda az ingatlan fejlesztések területén is élen jár.

A budai oldal egyik méltán népszerű kerülete az elmúlt évek során számtalan fejlesztésen eset át. Az új építésű lakóparkok is gombamód épülnek fel, a kiváló adottságokkal rendelkező Újbuda területén. A rendszerváltás előtti időszakban tömegeknek munkát biztosító és nagy területeket elfoglaló gyárak helyén, ma már gyakran lakóparkok, vagy irodaházak épülnek ebben a budai kerületben is.

Talán sokan nem tudják de Újbuda a területén belül 21 városrészből áll.

Ebből a 21 városrészből néhány ismert ( Gazdagrét, Albertfalva, Kelenföld, Kelenvölgy, Lágymányos, Őrmező) de van amely az új ingatlan beruházások hatására alakult ki pl: Infopark. Valamint vannak kevésbé lakott ( Hosszúrét) de szinte lakatlan területek is.

Az Újbuda területét felosztó városrészekről bővebben itt olvashattok.

A dinamikus fejlődésben újabb városrészek is kezdenek kibontakozni a Kopaszi gát évekig gondozatlan területén jelenleg is óriási fejlesztés látható Budapart néven, ahol több új lakóépület és a budai oldal legmagasabb irodaépülete is készül ( a tervek szerint a Mol irodaház 120 méter magas lesz).

A budafoki út és Szerémi út közötti területek is számtalan irodaháznak és lakóháznak adnak már helyett és folyamatosan újabbak épülnek.

Az Újbuda center és a Szerémi út közötti területen a Boleró lakópark lakásai is már mind tulajdonosra találtak!

A következő még beindulás előtt álló régi betongyár területét felhasználó Budai Walzer lakópark is több épületnek fog helyett biztosítani. Érdekessége a projektnek, hogy minden épületnek egy hangszer lesz a neve!

A beruházás hivatalos weboldala szerint jelenleg 207 lakás kerül értékesítésre. A Kondorosi Szerémi és Budafoki úttal határos jó adottságú területen a tervek szerint nem csak a manapság megszokott 4-5 emeletes lakóházak hanem a Boleró és a szomszédos Kondorosi lakóparkhoz hasonlóan magasabb épületek ( 8-12 emelet) is helyett kapnak majd. A tervek szerint az épületek közötti területek is hangulatos utcákkal és kisebb parkokkal lesznek beépítve.

A már elkészült lakóparkok között természetesen az összeset nem tudjuk bemutatni ebben a bejegyzésben, de talán a Tetris házat is megemlítenénk, amely a régi albertfalvi strand helyére épült. Ez a terület is sokáig kihasználatlanul romos állapotban ált! A lakópark épületeinek jellegzetessége az élénk sárga erkélyek, amik a szomszédos villamos remiz színeivel is megegyeznek!

Egy kicsivel kijjebb eső, de még mindig a 11. kerülethez tartozó a Savoya ház. Ez az építkezés egy nagyobb épületből álló tömb és az Auchan Savoya park szomszédságában található. A kivitelezés itt még folyamatban van, de már a befejezés közeli állapotban.

A felsorolt lakóparkok az Újbuda jövőjének a meghatározó városrészeivé kezdenek válni.

Az Etele út végén a Kelenföldi Pályaudvar szomszédságában egy új bevásárlóközpont építése is folyamatban van. Ez a terület közlekedésileg mostoha körülmények között volt, de az elmúlt néhány évben jól bekapcsolódott a kerület vérkeringésébe a 4-es metró és az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása által. Az új bevásárló központ nagy eséllyel tovább növeli majd a területre látogatók számát.

Reméljük a Kelenföldi pályaudvar felújítása is lassan elkezdődik!

A bikás parknál is újabb épületek készülődnek a régi irodaházak helyén a nagy parkoló szomszédságában. A bikás park és környéke 70-es években épült panel házai is fejlődnek és szinte már az összes új szigetelést kapott. Bármennyire is szidják a panel házakat ez a környék is számtalan családnak nyújt otthont.

Az újbuda területén elhelyezkedő lakótelepek, a bejegyzésben bemutatott lakóparkokkal egyre jobban kiegészülnek és modern új színt hoznak a főváros dél budai kerületének.

További írásaink ingatlan fejlesztés és karbantartás témában!

Írta és szerkesztette: Ingatlan tuning műhely (Több mint 30 gyakorlattal az építőipari kivitelezés területén)!

Vélemény, hozzászólás?