Skip to content

7 őszi házkörüli munka.

Otthonunk karbantartásához vannak speciálisan az őszi időszakban jól elvégezhető házkörüli munkák.

Az őszi hónapok több olyan munkának is kedveznek, ahol előny hogy nincs nagy forróság.

őszi házkörüli munka

Indulásnak néhány a festéshez kapcsolódó munka:

  1. A ház homlokzati falainak festését kényelmesen elvégezhetjük az őszi napokon. A nyári meleg napokat követve ehhez a munkához is ajánlott a szeptember és kora októberi napokat becélozni. Az egyetlen ami gátat szabhat az eső, ezért mindenképpen még a munkák megkezdése előtt tájékozódjunk az időjárás előre jelzésekről. A homlokzatfestéshez használt anyagokról már egy előző bejegyzésben részletesen írtunk. A homlokzatfestés fogásai.
  2. A kerítésfestés is a tipikus őszi munkák közé sorolható. Akár fém vagy fa kerítéssel van dolgunk a 15-25 celsius fok körüli hőmérséklet a legideálisabb ehhez a munkához. A fém kerítések festéséről bővebben!
  3. A széldeszkák vagy más néven oromdeszkák mázolása. Ezt a felületet is alaposan megtépázza az időjárás, így kb: 4-6 évente ajánlatos átfesteni.
  4. Radiátorfestés. Igaz ez egy beltéri munka, azonban ha tavasszal vagy nyáron nem végeztük el, még a fűtési szezon beindulása előtt javasolt pótolni. Ehhez a munkához is több fajta anyag áll a rendelkezésünkre ezért érdemes tájékozódni a lehetőségekről. A radiátorfestés anyagai.

5. Ablakcsere vagy festés? Ez a kérdés is gyakran felmerül egy felújítás során amihez szintén a tavaszi és az őszi napok a legszerencsésebbek.

6. Az ereszcsatornák festése. Ennél a munkánál a magasságból adódóan kiemelten fontos hogy betartsuk a biztonsági előírásokat.

7. Kerti padok mázolása.

További hasznos tippek lakásfelújításhoz!

Vélemény, hozzászólás?