Skip to content

Újépítésű ingatlan körkép Újbudán.

A budai oldal ingatlan kínálatának egyik legnagyobb kiterjedésű kerülete, Újbuda is bővelkedik újépítésű lakásokkal.

Ez a nagy kiterjedésű kerület az elmúlt években rengeteg fejlesztésen eset át. A 4-es metró és az 1-es villamos kelenföldi pályaudvarig kibővült szakasza is nagyban hozzájárult az újbudai lakók közlekedésének javításához. Ez a két projekt megkönnyítette a belvárosi területek elérését.

újépítésű ingatlan körkép újbudán

Az újbudai területek újépítésű ingatlanok terén is nagymértékben gyarapodtak.

Az eddig elkészült lakóparkok a kerületben növelték a kerület lakosságát és a kerület a mai napig nagy népszerűségnek örvend. Azonban a folyamatos ingatlanépítési beruházások kezdik túlnőni a terület adta közlekedési lehetőségeket. Ezért a lakóparkba költöző sok új családdal a közlekedés is egyre nehézkesebbé válik.

Az újépítésű lakóparkokhoz tartozó autók parkolása is nap mint nap nagy gondot okoz, mivel a lakásokhoz tartozó magas áron értékesítésre kerülő garázsokat már sokan nem vásárolják meg és a környező utcákat használják a parkolásra. A kondorosi út és környéke például az esti órákban már telt házas, de más területeken is hasonló problémákkal találkozhatunk.

Az eddig felépült lakóparkok mellett az újabb építkezések is folyamatosan gombamód szaporodnak.

A legújabb nagy ingatlan fejlesztés a Budapart, ami a kopaszi gát sokáig felhasználatlan területen épül és egy új lakónegyedet fog majd alkotni.

A kopaszi gáton épülő lakónegyed az eddig is zsúfolt Rákóczi (lágymányosi) híd közlekedését fogja még jobban leterhelni. Ezért reméljük, hogy a Galvani útnál tervezett híd építése is elkezdődik, mert nagy szükség lenne rá!

Az Újbuda területén eddig felépült újépítésű lakóparkok listája:

Nádorliget, Kornélia resident, a volt FMH területén épült lakópark, az Andor utca és a fehérvári út sarkán épült toronyház, a Szerémi út szomszédságában épült lakópark.  A kondorosi lakópark több épülettel. A tölgyes lakópark a tétényi út csurgói út közeli területén egy régi gyártelepre épülve. A pár éve épült tetris ház a régi albertfalvi strand területén, de sorolhatnánk a Péterhegyi lejtő tövébben épült lakóparkot és az ettől kijjebb eső tópart lakóparkot a kamaraerdő szomszédságában.

Szinte felsorolni is lehetetlen az összes lakóparkot a területen! Az újabb beruházások listája is szintén bőséges.

A Szerémi út és környéke folyamatosan gyarapodik újabb épületekkel valamint a most kezdődő Kondorosi út Dunához közeli régi betongyár területére is újabb épületegyüttesek megjelenése várható a hírek szerint. Tehát folyamatos fejlődés várható a közeljövőben is ezen a dél budai jó adottságú területen.

A lakóingatlanok mellett az iroda építések is párhuzamosan gyarapodnak amely szintén sok ember közlekedését vonzza magával. Ezért a kerület a hétköznapi délutáni órákban szinte naponta kirakhatja a megtelt táblát. A Szerémi út ami a Budafoki út forgalmának csökkentésére épült, naponta kígyózó sorokban próbálja felvezeti az autósokat a lágymányosi hídra.

Lassan az összes régi gyárépület területe beépítésre kerül, ami jó dolog mert sok ember számárú kínál kényelmes lakhatást, csak az ezzel járó közlekedés növekedésével és ezek fejlesztésével is hasonló arányban kellene foglalkozni.

Én magam is több mint 20 évig éltem a kerületben így nagyjából  ismerem a területet, amit véleményem szerint kár lenne túlzsúfolni és élhetetlenné tenni a tömeges lakópark építésekkel. Az újbudai régi 70-80-as években épült lakótelepek épületei is kezdenek megújulni és egyre több helyen látni a panelházak teljes külső (homlokzati szigetelés) megújulását.

Újépítésű ingatlan körképünkbe ma a főváros egyik legnagyobb kiterjedésű területén néztünk körbe.

Az ingatlan témaköréhez kapcsolódó további írások egy helyen:

További hasznos tanácsok lakásfelújításhoz dekoráláshoz!

Amennyiben érdekesnek és hasznosnak találjátok a bejegyzést kérjük osszátok meg ismerőseitekkel is.

Előre is köszönjük!

Írta és szerkesztette: Ingatlan tuning műhely.

Vélemény, hozzászólás?