Skip to content

Led világítás otthonunk helyiségeiben.

A led világítás az mellett hogy kevesebb áramot fogyaszt, még tartósságban is kiemelkedő teljesítményt nyújt.

A felújítási munkák mellett az otthonunk világítása is sokat hozzáad a lakás hangulatához. Ez a terület is lényeges a mindennapi életünk során! A mai áramköltségek láttán, ezért érdemes minden költség csökkentő megoldást megragadni.

A ledes világítások ebben nyújtanak nagy segítséget, akár felújítunk vagy csak részleges átalakításba kezdünk.

Egy jól kiválasztott ledes világítással hasonló fényerőt érhetünk el mint a hagyományos égőkkel kevesebb energia felhasználásával.

led világítás

A másik előnye még, hogy nem melegszik fel, és ez mellett környezetbarát mivel nem bocsájt ki szén-dioxidot. Az előnyei után az egyik fő hátrányát se rejtsük el, mivel árban drágább mint a hagyományos fényforrások. Azonban ha utánaszámolunk hosszútávon megtérül a kétségtelenül drágább beszerzési ár. Ugyanis egy ledes izzó a legtöbb gyártó szerint 25 000 óra időtartamot bír ki. Ami viszont a hagyományos izzók 1-2000 órás működéséhez képest tízszeres időtartamot jelent, így ha dupla áron is vásároljuk meg de 10-szer tovább bírja akkor hosszú távon még olcsóbb is lesz az üzemideje.

(Természetesen ez csak egy durva összehasonlítás mert a gyári adatok eltérhetnek a valóságtól és a felhasználói szokások is nagymértékben befolyásolhatják ezeket az adatokat.)

Valamint ne feledkezzünk meg a ledes világítások kedvezőbb áramfogyasztásáról sem, amiben szintén költségben előnyösebb lehet a számunkra.

A ledes világítások fényerejét lumenben jelzik, amivel jó ha tisztában vagyunk még vásárlás előtt!

Egy 600 lumenes LED körte izzó egy 40 wattos hagyományos izzó fényerejével azonos.

A mai ledes izzók fényerőben már minden igényt kielégítenek egy háztartáson belül. Azonban van pár speciális terület ahol még a hagyományos izzók vezetnek pl: hűtőszekrény izzók.

Ne feledjük el van még egy harmadik kategória amit előszeretettel használnak beltérben a felhasználók, az energiatakarékos vonalizzók. Ezek is jó megoldást fényforrást biztosítanak otthonunk világításához. Az energiatakarékos izzók már drágábbak így indulásnak nagyobb költséggel számolhatunk a használatukkal. Ezeknek az égőknek a gyártók által mért átlagos 6000 órás működési idejük még mindig a ledes égők árnyékában marad, így ha kedvezőbb fogyasztást is érünk el velük, azonban sűrűben kell cserélnünk ami új kiadást jelent.

A ledes világításokból számtalan variáció között válogathatunk mind fényerőben, mind a hideg és meleg fények, esetleg a fényerőszabályzós kivitel között.

Befejezésként amire előszeretettel használják még a ledes izzókat a rejtett világításokhoz, ahol a led szalagok nyújtanak a legideálisabb megoldást. Ezekkel a led szalagokkal hatékonyan tudunk egy vonal mentén bevilágítani területet, ami jól jöhet egy konyha pultnál, de egy mennyezeti gipszkarton rejtett világításnál is kiválóan betölti a feladatát.

További világítási megoldások, ahol néhány kattintással online meg is vásárolhatjuk ezeket az eszközöket:

A blogbejegyzés partnerlinkeket tartalmaz!

Írta és szerkesztette: Ingatlan Tuning Műhely