Skip to content

A hatékony faldekorálás titkai.

Otthonunk falait amennyiben unalmasnak találjuk, több módon is kiegészíthetjük, például egy hatékony faldekorálás sokat hozzáadhat a beltéri hangulathoz.

Ebben a bejegyzésben néhány látványos faldekorációs ötletet mutatunk be nektek! Tartsatok velünk!

A falaink dekorálásánál az első lényeges kérdések között van: Milyen színt vagy formát használjunk?

Amennyiben falfestéssel szeretnénk új színt hozni otthonunkba a kiragasztásos technika jó lehetőséget biztosít amellyel egy falrészt éles vonalakkal tudunk szétválasztani. Ez egy falikép mögötti tér kihangsúlyozásához is kiváló megoldás. De egy kiszögelés vagy beugró rész is hatásosan hangsúlyozható ezzel a módszerrel. Bizonyos formákat vagy alakzatokat is felhasználhatunk a technikánál.

Fontos szempont a kézügyesség mellett, a jó színválasztás az eredményes faldekorálás elkészítésénél!

A következő módszer ha sablont használunk a festéshez. Az üzletekben rengeteg fajta kész sablon kapható, de bátrabbak akár elkészíthetik saját egyedi sablonjukat is. Ebben a módszerben is rengeteg lehetőség van.

A faldekoráláshoz a már említett különböző színek mellett: dekor glettet, vagy dekor festéket is használhatunk. A dekorglettel különböző a fal síkjából kiemelkedő mintákat is készíthetünk, amit a kiszáradást követően még tovább színezhetünk.

Ebből is több fajta kapható! Aki még nem csinált ilyent ajánlott egy tanfolyamon elsajátítani a technikáját, vagy érdemes szakemberre bízni a feladatot!

További inspirációk a faldekorálás megtervezéséhez!

Aki nem szeretne festeni akár tapétát is használhat a dekoráláshoz. De az öntapadós faltetoválások is számtalan ötletes megoldást kínálnak. Érdemes az interneten böngészni a minták között!

Akinek ez is kevés lenne a falpanelek is további kreatív megoldásokat kínálnak falaink színesebbé tételéhez. Ennél a technikánál nem csak színeket, de hasznos funkciókat is kialakíthatunk a falpanelek elhelyezésével. Például hatásos előszoba falat készíthetünk belőle, amely a dekorációs hatás mellett a kabátok felakasztásából adódó elkoszolódások ellen is védelmet biztosít. De a hálószobai ágyvégek kialakítása is látványosan megoldható ezzel a megoldással.

A szín és anyagválaszték ennél a módszernél kedvünk szerint szabadon kombinálható.

Aki ezt követően sem talált szimpatikus megoldást az otthona falainak faldekorálásához.

A világító ledszalagokkal további látványos faldekorálás készíthető !

Ezekkel a szalagok a már meglévő falainkat továbbgondolhatjuk vagy azt egy-egy gipszkarton rejtett világítással kiegészíthetjük. A világításon belül a meleg is hideg színekkel is különböző hatást érhetünk el.

Befejező ötletként a falak dekorálásához egy két színes kép felhelyezését ajánljuk. Ez a módszer igényel a legkisebb beavatkozást amihez csak néhány csavart kell felhelyeznünk a falainkra, amire rögzíteni tudjuk a képeket.

A képek stílusával igyekezzünk a helyiség hangulatához igazodni. Aki szeretne saját fotóiból is készíthet vászonképet, amely garantáltan egyedi hangulatot fog hozni a lakásba.

További hasznos tanácsaink otthondekoráláshoz, karbantartáshoz!

Írta és szerkesztette: Ingatlan tuning műhely.

Vélemény, hozzászólás?