Skip to content

Színes ötletes tűzfalak a városban.

A sivár nagyvárosi tűzfalak is lehetnek színes kreatív alakzatokkal, vagy akár mesefigurákkal festett változatos felületek.

Otthonunk belső tereinek a dekorálása saját elképzeléseink alapján a mi feladatunk. Azonban a házak kültéri homlokzatai is lehetnek egyediek. Manapság egyre gyakrabban láthatóak a lakótelepi épületeknél a szigetelést követően, a sivár falakat néhol színes mintás alakzatokkal dekorálják. Ezek az amúgy szürke házak így kicsit színesebbé válhatnak. Ami véleményünk szerint egy jó kezdeményezés!

Van ahol viszont nem csak színesek, de valóban egyedi tűzfalak is készülnek.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk képekben is mi miket találtunk a városban! Budapest utcáin néztünk körül, de remélhetőleg vidéki városokban is találhatóak ilyen ötletes megoldások. Ha a ti városotokban is van ilyen egyedileg festett tűzfal küldjétek el facebook oldalunkra!

Több helyen graffiti jelleggel nem a házak oldalán, hanem például aluljárókban ( Dunakeszi, Gödöllő) találkozhatunk ötletes képeket tartalmazó festett faldekorációkkal. Ilyet személyesen is láttunk már Balatonbogláron a vasútállomás aluljárójában. Állítólag a Balaton parton már több helyen is találhatóak ilyen színes aluljárók.

Budapest VIII. kerületében a Leonardo da Vinci utcában mi is találkoztunk egy igazán látványos Magyar mesefigurákat ábrázoló tűzfal festéssel. Talán sokan felismeritek a vízipók csodapók rajzfilm figuráját. A festéshez 50 színt és közel 300 liter festéket használtak fel!

Ezek a faldekorációk sok plusz munkával és költséggel járnak, de sok embernek kellemes pillanatokat okozhatnak és a város monoton falait is változatosabbá valamint színesebbé teszik.

A Dohány utca környékén barangolva a legendás Magyarország-Anglia 6:3-as mecset felelevenítő képet találtunk. Ez már néhány éve történt, de reméljük a kép még ma is látható!

tűzfalak Budapest utcáin

A tűzfalak mesefigurákkal vagy egyéb alakzatokkal való festése világszerte több nagyvárosban megtalálható.

Az alábbi pinterest (street art) táblán több képet is találhattok a témában. Igazán kreatív megoldások vannak amiből akár belső falaink dekorálásához is ötletet meríthetünk. A kültéri faldekorálásokhoz természetesen kültéri homlokzati festéket használnak, így az időjárás viszontagságainak is jól ellenállnak.

Beltéri falaink festésénél jó ötlet lehet, ha a mintákat projektorral vagy egy régi diavetítővel a falra vetítjük és a fő vonalakat ceruzával a kép fő vonalai mentén felvázoljuk. Ezzel a technikával kevesebb kézügyességgel is látványos faldekorációkat készíthetünk. A színezéshez a legpraktikusabb különböző színezőpasztákat használni pl: trilak aquakolor. casati arlecchino, obi színező, és sok más… Sok mesefigura jogdíjas lehet, ezért ennek részleteiről is érdemes tájékozódni még festés előtt!

A tűzfalak festése mellett belső falainkat is kreatívan dekorálhatjuk az előző sorokban bemutatott módszerrel!

A kisebb felületeket különböző méretű ecsetekkel ajánlott felhordani, azonban nagyobb felületeknél egy kisebb szélességű szőrme teddy hengerrel gyorsabban dolgozhatunk. Erős színek használatánál egy színt egy hengerrel használjunk!

További otthonszépítési és felújítási ötletek!

Írta és szerkesztette: Ingatlan tuning műhely ( Több mint 30 év gyakorlattal a felújítás területén)!

Vélemény, hozzászólás?