Skip to content

Szénmonoxid vészjelző amit érdemes beszerezni.

Konvektoros gázfűtéses lakásoknál, vagy ahol egy gázzal üzemelő cirkó látja el a lakás fűtését és melegvíz ellátását, jó szolgálatot tesz egy szénmonoxid vészjelző.

Ezek a berendezések vészjelzést adnak le ha a szénmonoxid visszaáramlik a lakásba, amely rendkívül veszélyes a lakók életére.

A modern érzékelő berendezések saját akkumulátorral üzemelnek és általában 5-7 éves élettartamig látják el a feladatukat. A digitális LCD kijelzőkkel szerelt modellek már a szénmonoxid alacsony szintjét is jelzik a számunkra.

Sajnos minden télen hallani tragédiákról ahol a lakásban visszaáramló szénmonoxid halálesettel végződő eseményt okoz.

A gázzal működő berendezések biztonságosak, de a javasolt óvintézkedéseket mindig tartsuk be használatuk során. A konvektoros lakásoknál javasolt a gyakori, rövid ideig tartó szellőztetés! Ezáltal biztosíthatjuk a folyamatos oxigén ellátást.

A gázzal működő vízmelegítő berendezések közelében javasolt felhelyezni egy szénmonoxid vészjelző berendezést.

Az itt javasolt két berendezés a gyártó általi 7 éves garanciát és működést garantál a készülékeire valamint a EN 50291-1 és EN 50291-2 szabványnak is megfelelnek. Egy ilyen készülék vásárlása igaz egyszeri nagyobb kiadást igényel, de évekre lebontva 7 év esetén kb: évi 2000 Ft-os költséggel növelni tudjuk az otthonunk biztonságát a szénmonoxid visszaáramlással szemben.